Welkom in Ghana!

Deze zomer ga ik van 15 juli t/m 18 augustus vrijwilligerswerk doen in Ghana. Op deze blog kom je regelmatig een update tegen met foto's en ervaringen. Rechts op de pagina onder blogarchief kun je door op de witte driehoekjes te klikken verschillende dagen zien.

Reacties op artikelen kunnen gegeven worden door op de titel van het artikel te klikken. Vul onderaan het artikel een reactie, afgesloten met je naam in en kies daaronder bij 'reageer als' anoniem.

maandag 23 augustus 2010

Ghana dag 30 (13 aug.)

Om 6:00 am sta ik op. De ventilator heeft ervoor gezorgd dat het heel koud is in de kamer.
Lotte in ik gaan om 7:00 am naar het trotro-busstation. Er staan mensen bij de ingang en ze vragen aan ons: 'Where are you going?' "To Kakum National Park!" De reis met de tro-tro kostte 1 cedi (heel goedkoop) en het duurde zo'n 20 minuten voordat de tro-tro vol zat. In de tussentijd lopen er mensen om de tro-tro heen die zakjes water verkopen voor 5 pesewas: 'this is pure water,' of mensen die biscuits verkopen: 'this is biscuits.' Er komen ook mensen langs die de bijbel oplezen om geld te krijgen en er zijn ook gewoon mensen die geld vragen.
Wanneer we bij Kakum aankomen, zegt de jongen die het geld voor de rit verzamelt, dat we 1,50 cedi moeten betalen, maar Lotte zegt al snel dat we hadden afgesproken 1 cedi te betalen en de man achter het stuur zegt dat we inderdaad 1 cedi moeten betalen.
Bij de entree van het park moeten we 1 cedi betalen. Er is keuze uit de 'nature walk', enkel door het tropisch regenwoud of de 'canopy walk', door het tropisch regenwoud en over het tropisch regenwoud. De nature walk is 15 cedi en de canopy walk is 30 cedi en met een studentenkaart is het de helft v.d. prijs.
We gaan eerst door een stukje tropisch regenwoud en even later komen we bij een grote touwbrug aan die tussen de hoge bomen verbonden is. We hebben een geweldig uitzicht, met hoge bomen en heel veel verschillende planten. Wanneer we op de helft van de touwbruggen zijn, begint het heel hard te regenen.
Wanneer we klaar zijn met de canopy walk, gaan we nog bij het museum kijken, waar ze alle weetjes en functies van het tropisch regenwoud presenteren. Daarna gaan we bij de ingang van het park wachten op een tro-tro. Nadat we lange tijd hebben gewacht, gaan we lopen richting Cape Coast. Op de heenweg hadden we een bord met 'Monkey Forest' erop gezien en we wilden daar nog naartoe gaan.
De tro-tro's die voorbij komen zitten allemaal vol, dus op deze
manier moeten we naar Cape Coast lopen.
Na een uurtje komen we bij de 'Monkey Forest' aan. We zien een Nederlandse en Ghanese vlag. We komen aan bij een hek een blanke man komt naar het hek toegelopen en hij vraag meteen of we Nederlanders zijn. Hij heet Dennis en hij en zijn vrouw zijn 7 jaar geleden vanuit Rotterdam naar Ghana verhuisd, omdat ze het land zo leuk vonden: geen regels. Als je een huis wil bouwen, dan kun je dat gewoon doen, dus ze hebben 18 hectaren grond gekocht, maar ze zijn wel door hun geld heen.
Hij heeft een dierenopvang voor dieren die hun ouders door jagers of een andere reden hebben verloren. Hij heeft aapjes, krokodillen, hertjes, schildpadden en slangen. Hij ziet zichzelf als de 2de Steve Irwin, want hij praat met zijn dieren en hij is heel enthousiast met ze.
We moeten een uur lopen als er een taxi voorbij komt. De taxi zit al vol, maar hij kan nog voller. Met 7 personen in de taxi past ook. We spreken af voor 4 cedi naar ons hotel, Lavoy, in Cape Coast te gaan, maar bij aankomst zegt de taxichauffeur dat we 7 cedi moeten betalen, maar Lotte voelt zich belazerd. Lotte: 'What?!' Taxichauffeur: 'Calm down sister.' Lotte: 'We discussed that we had to pay like 4 cedi!' Taxichauffeur: 'Oh, jesus.' Lotte: 'I am not leaving this car for more than 4 cedi.' Taxichauffeur: 'Are you serious?!' Lotte: 'yes, because we discussed that we had to pay 4 cedi.' We geven hem 4 cedi en hij zegt: 'This is Africa.' In Tamale hielden de taxichauffeurs zich wel aan de afgesproken prijzen, dus dit was heel verassend voor ons.
Daarna bel ik Sophie op om te vragen waar zij zijn. Zij en Anne-Marei zitten aan het strand bij het Cape Coast Castle, dus we gaan eerst het Cape Coast Castle bezichtigen en daarna gaan we naar het strand. We hebben in het kasteel een mooi uitzicht over Cape Coast, de zee, de rotsen en het strand.
Op het strand komen er gelijk allemaal kinderen naar ons toe die 'pure water' of 'biscuits' willen verkopen. Ze gaan bij ons zitten en stellen vragen van hoe wij heten, ze vinden ons haar bijzonder en ze bouwen onze voeten in in het zand.
's Avonds gaan we eten bij een Oasis restaurantje aan het strand. Ze hebben er heel westerse maaltijden, omdat er regelmatig westerse toeristen naar Cape Coast komen.

 























































































































































































 

















 




































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten