Welkom in Ghana!

Deze zomer ga ik van 15 juli t/m 18 augustus vrijwilligerswerk doen in Ghana. Op deze blog kom je regelmatig een update tegen met foto's en ervaringen. Rechts op de pagina onder blogarchief kun je door op de witte driehoekjes te klikken verschillende dagen zien.

Reacties op artikelen kunnen gegeven worden door op de titel van het artikel te klikken. Vul onderaan het artikel een reactie, afgesloten met je naam in en kies daaronder bij 'reageer als' anoniem.

dinsdag 3 augustus 2010

Ghana dag 4 (18 juli)

's Morgens gaan we om 10:00 naar de kerk. Een kerkdienst duurt meestal iets van 3 a 4 uur. Er is een pastoor die allemaal uitspraken van Jesus staat te schreeuwen en er wordt wordt gedansd en gezongen en op het drumstel en het keyboard gespeeld. Ook wordt er in een soort polonaise richting het altaar gedansd waar je geld in een bak kunt doen. Later staat er een bak voor elke dag van de week. Je kunt geld gooien in de bak bij de dag waarop je geboren bent. Ik erger me eraan dat er steeds om geld gevraagd wordt, terwijl de mensen al heel weinig geld hebben.
Er zijn veel kerken en moskeeën in Tamale voor allemaal verschillende stromingen binnen het christendom of de islam. Daarna gaan we naar Sparkles met Lydia, de vrouw van Francis en haar vriendinnen. Een van haar vriendinnen vraagt of ik haar dochters wil trouwen en mee wil nemen naar Nederland. Bij Sparkles ontmoeten we de volunteers die een maand eerder naar Ghana waren gegaan en ze vertellen over hun ervaringen tot nu toe.




1 opmerking:

  1. Hé Rolf,
    Ze maken er een hele happening van in de kerk.

    Wacht maar even met trouwen; ik ben nog niet toe aan een schoondochter :-)

    Veel plezier.
    Groetjes en liefs, Mams

    BeantwoordenVerwijderen