Welkom in Ghana!

Deze zomer ga ik van 15 juli t/m 18 augustus vrijwilligerswerk doen in Ghana. Op deze blog kom je regelmatig een update tegen met foto's en ervaringen. Rechts op de pagina onder blogarchief kun je door op de witte driehoekjes te klikken verschillende dagen zien.

Reacties op artikelen kunnen gegeven worden door op de titel van het artikel te klikken. Vul onderaan het artikel een reactie, afgesloten met je naam in en kies daaronder bij 'reageer als' anoniem.

maandag 9 augustus 2010

Ghana dag 10 & 11 (24 juli)

Zaterdagavond hebben alle volunteers het etentje in het Voluntairy Childaid huis. Ik heb de volunteers van mijn groep al een paar dagen niet meer gezien en ze hebben alle 5 met diaree en overgeven gezeten. Ik heb behalve een waterige ontlasting gelukkig nog nergens last van gehad. Lotte is naar het ziekenhuis geweest en het bleek dat zij salmonella heeft. Verder is iedereen vaak moe.
Zondag gaan ik en mijn Belgische hostsisters naar de Kintampo Waterfalls. We hebben hiervoor Norschy gebeld die een vriend met een taxi zou regelen. We dachten steeds dat het wel goed is om met Norschy te gaan, omdat hij direct contact heeft met Francis, maar hij vraagt toch wel hoge bedragen als we om zijn hulp vragen. We moesten in totaal 100 cedi betalen voor de reis aan hem en de taxichauffeur, terwijl het met de trotro ca. 30 cedi voor totaal is. Onderweg komen we vaak de enorme bouwwerken van termieten tegen. Ook gaan we over een zijtak van de Volta, de grootste en het belangrijkste water in Ghana. De wegen zitten ook hier vol met gaten en hobbels. Ook komen we vaak allemaal dorpjes tegen. Het is 2 uur rijden als je gemiddeld 140 km/h rijdt.
De waterval is vrij hoog en je kunt in het water onderaan de waterval zwemmen. Er is rechts een rotsverhoging die je als glijbaan kunt gebruiken. Wat opvalt, is dat zelfs in dit vochtige gedeelte van Ghana geen bloemen te vinden zijn, enkel planten. 















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten