Welkom in Ghana!

Deze zomer ga ik van 15 juli t/m 18 augustus vrijwilligerswerk doen in Ghana. Op deze blog kom je regelmatig een update tegen met foto's en ervaringen. Rechts op de pagina onder blogarchief kun je door op de witte driehoekjes te klikken verschillende dagen zien.

Reacties op artikelen kunnen gegeven worden door op de titel van het artikel te klikken. Vul onderaan het artikel een reactie, afgesloten met je naam in en kies daaronder bij 'reageer als' anoniem.

maandag 9 augustus 2010

Ghana dag 16 (30 juli)

Vrijdagmorgen is er eerst lesgeven. Het is nu officieel vakantie, maar de kinderen komen wel gewoon naar school. Ze hebben meestal niet iets anders om zich mee te vermaken.  Om 1:00 pm spreken ik, Lotte, Lianne en Celine af bij Gidipass. Om 3:00 pm zou onze bus moeten vertrekken naar Mole national park. Uiteindelijk vertrekt die om 5:00 pm. Het is worstelen om je in de bus te krijgen, aangezien er veel mensen zijn die geen kaartje gekocht hebbne en ter plekke een plaats willen kopen. De mensen met een kaartje moeten dan snel de bus in, omdat je plaats anders opgekocht kan worden door iemand anders. 's Avonds komen we om 10:00 pm aan. We moeten bij de entree van het park 10 cedi betalen. Omdat we niet gereserveerd hebben, is enkel de duurste kamer, voor 50 cedi per nacht, over. De volgende morgen staan we om 6:00 am op voor de safari. We verzamelen ergens voor bij de bungelows, waar nog meer blanken zijn voor de safari. We worden in groepjes verdeeld en elk groepje krijgt een ranger die je moet beschermen en de safari begeleidt. We zagen wrattenzwijnen, antilopen, vogels, bavianen en op het laatst kwamen we uit bij een vlakte met olifanten. Tijdens het lopen zitten er op veel plaatsen mieren die je in je benen bijten. Na twee uur safari hebben we ontbijt. We hebben al een dag niet gegeten, dus we lusten wel wat. Daarna gaan we met een tjoektjoek, naar de kanotocht. Er zitten aardig wat vogels. De stilte, het geluid van bewegend water en Celine die op de achtergrond zacht een deuntje zingt, zorgen voor een enorme ontspanning. Daarna gaan we nog naar een natuurdorpje. Alles is daar van natuurproducten gemaakt en voor toeristen is het mogelijk om foto's te maken.





































































































































1 opmerking:

  1. Hoi Rolf,

    Olifanten zien in Afrika is fantastisch. Ik hoop dat je niet al te lang hebt moeten zoeken.
    Een zijn met de natuur een prachtige ervaring.
    Geniet nog even de laaste dagen met elkaar.
    Pa

    BeantwoordenVerwijderen